Hopp til hovedinnholdet

Eg har nett kuttet ut min fars etternavn. Får han brev fra noen om at eg har gjort det? Må eg gi bedsjked til andre eller blir det gjort automatiskt?

 

Spørsmål
hei hei=) fant ikke noe som passet å ha dette under!! eg er en jente på 16 snart 17 som har nett kuttet ut min fars etternavn,får ikke han vite det før eg sier noe til han om det då eller får han brev fra noen om at eg har gjort det???

å siden eg har skifet etternavn må eg gi bedkjes om det til forskjelige ting då?? eller blir det gjort automatiskt?

hilsen jente på 16 snart 17 år
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Den klare hovedregel etter navneloven § 12 er at den/de som har foreldreansvaret må samtykke i melding om navneendring for en person under 18 år. I og med at du har endret navnet ditt uten at din far fikk vite om det, må dette dermed innebære at din fars samtykkke ikke var nødvendig. Det vil heller ikke sendes noen form for varsel til han om dette.

Etter navneloven § 11 skal melding om navneendring sendes ditt lokale skattekontor. Navneendringen vil her registreres i folkeregisteret. Endringer i folkeregisteret vil være synlig for de fleste offentlige instanser. Det er nok nødvendig at du melder fra om navneendringen til andre instanser/foreninger osv. som du har vært i kontakt med/er registret i, for eksempel banken din, idrettslag, skole osv.

Hilsen Juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser


Quiz: Hva vet du om teoriprøven?

Hva er riktig?