Hopp til hovedinnholdet

er det lov å ha nakenbilder av dama mi?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Kjæresten min er 17 år gammel. Rent juridisk, er det da ulovlig for meg (gutt 18) å ha ett nakenbilde av henne? Er ikke bekymret eller noe, vi har det veldig fint sammen og har vært sammen i ett år. Kan jeg bli straffet om bildet blir oppdaget på noe vis?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Etter straffeloven § 204 a er det forbudt å bestitte bilder som seksualiserer barn. I følge denne paragrafens fjerde ledd kan straffen falle bort hvis personen på bildet er mellom 16 og 18 år. Det forutsettes også at den som er avbildet har samtykket i at den andre personen har bildet, og at de to er omtrent jevnbyrdige i alder og utvikling.

Du vil derfor antagelig ikke kunne straffes for dette. Jeg vil likevel anbefale dere å slutte med dette. Det gjelder både deg og dama di. Selv om dere ikke tenker på det nå, så kan det hende at det blir slutt mellom dere en dag - da er det kanskje ikke like greit å tenke på at noen har nakenbilder av deg som du ikke har kontroll på.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser