Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil spille Battlefield, men får ikke lov. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hei jeg er en gutt på 12 å ønsker å få spille battlfield bad company aldersgrensener 16 men mamma og pappa sier nei men jeg har virkelig lysst til å spilla alle sankker om det på skolen nesten alle guttene får låv jeg føler meg litt alene hva skall jeg gjøre kan dere sende svaret på mail mail adressen min er: mathiasaagaard@yahoo.no plees svar da blir jeg veldig glad men synes dere det er greit håper der synes det er greit så jeg kan vise det til foreldrene mine så kanskje de sier ja viss dere gjør det

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt

Jeg skjønner at det kan være urettferdig og frustrerende at kompisene dine for lov til å spille Battlefield og du ikke får lov, men enten du liker det eller ikke så er det faktisk foreldrene dine som bestemmer dette. De har ansvaret for deg fram til du fyller atten og det er også en del av foreldreansvaret å ta en slik avgjørelse.

Aldersgrensen på spill er først og fremst en veiledning og hjelp til foreldre om hva slags innhold man kan finne i spillet, og det er dermed helt opp til dine foreldre om de har lyst til å overprøve aldersgrensen. Tanken bak systemet er den at det er foreldrene som kjenner barna sine best, og det er opp til dem om de ønsker at du skal få spille et spill med en 16- eller en 18-årsgrense. Enkelte foreldre ser på hver enkelt spill før de tar en avgjørelse, mens andre følger aldersgrensen til punkt og prikke.

Jeg tenker at dette er noe du kan diskutere med foreldrene dine, men jeg synes ikke det er rart hvis de ikke lar de spille et spill med 16- eller 18-årsgrense fordi spillet er laget for de som er eldre enn aldersgrensen.

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no
 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser