Hopp til hovedinnholdet

Aldersgrense på bruk av e-sigarett uten nikotin

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei en venn av meg har fått en e-siggaret uten nikotin og jeg lurer på hvor gammel du må vere for og bruke det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du lurer på hvor gammel man må være for å bruke e-sigarett uten nikotin.

Først kan jeg fortelle deg at elektroniske sigaretter er et nytt produkt som vi enda ikke vet så mye om. Det gjør at vi ikke kan si så mye om det er trygt eller hvordan de virker på kroppen, det gjelder både for e-sigaretter med nikotin og e-sigaretter uten nikotin.

Så til ditt spørsmål om alder og bruk av e-sigarett. Det er 18 års aldersgrense på salg av elektroniske sigaretter uten nikotin i Norge, (det er ikke lov å selge e-sigaretter med nikotin i Norge).

I Tobakksskadeloven står det blant annet at det er forbudt å selge og overlate tobakksvarer til personer under 18 år. Forbudet rammer altså den som skaffer en person under 18 år tobakksvarer, det vil si at å bruke e-sigarett slik du spør om, ikke rammes av aldersgrensen. Men grunnen til at det er 18 års aldersgrense, er fordi helsemyndighetene vil beskytte ungdom mot mulige helseskader av e-sigaretter. Det er altså ikke meningen at du skal bruke dem når du er tretten år.

Her kan du lese mer om e-sigaretter. Du kan også ringe Røyketelefonen 800 400 85 dersom du har flere spørsmål. Det er gratis og du trenger ikke si hva du heter.


Vennlig hilsen Røyketelefonen 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser