Hopp til hovedinnholdet

Aldersgrense på kniv/barberhøvel

Jente 15 år
 

Spørsmål

Er det aldersgrense på kjøp av kniv/eller barberhøvel ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så vidt jeg vet er det ingen aldersgrense på kjøp av kniv eller barberhøvler. Når det er sagt, så må jeg si at jeg stusser litt når du spør etter aldersgrense på kniv eller barberhøvler. Det er jo tross alt litt forskjellig bruksområder på disse to. Med mindre du har en plan om å bruke det på deg selv, i hensikt av å skade deg selv. Jeg håper jeg har misforstått dette, og at det slett ikke er hensikten. Hvis det mot formodning er sånn at du har lyst til å skade deg selv ved hjelp av kniv eller barberhøvel, så vil jeg oppfordre deg til å  ta kontakt med helsesøster på skolen din isteden og fortelle henne om dette. Hun kan hjelpe deg til å finne andre metoder for å få det bedre, og slippe å ha det så vondt at du føler at du trenger å skade deg selv. Det er det ikke verdt! Det kan selvfølgelig være vanskelig å vite hvordan du skal begynne å fortelle om det at du ønsker å skade deg selv, men du kan rett og slett spørre henne om det samme som du har gjort her. Da vil hun nok sannsynligvis stille noen spørsmål som gjør at det blir enklere å snakke om.

Jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser