Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg glemme at det noen gang skjedde? 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er 14 snart 15 og var sammen med en som var 16, når vi var sammen i 3 uker så hadde vi sex og de gikk jo litt fort fram, etter det hat jeg ikke sett ham og han slo opp med meg 1 uke etter på melding så jeg har ikke sett han siden. Det har gått litt over 2 uker nå og det eneste jeg tenker på er at jeg mistet jomfrudommen til en som ikke brydde seg om meg. Han har bare ignorert meg. Siden han er 2 år eldre og sånn lurer jeg på hva jeg kan gjøre. Og det viktigte av alt, hvordan kan jeg glemme at det noen gang skjedde? Jeg går rundt å tenker på det hver dag og har en vondt følelse inni meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du tenker mye på det som skjedde. Du føler det gikk litt fort frem og tenker på at du ikke er jomfru lenger. Jeg vet ikke om den gutten la press på deg for å ha sex, eller om du føler at du var like aktiv i forhold til det.  Det har jo også litt å si. Uansett kan det være lurt å prate med noen om dette og få ryddet opp litt i tankene rundt det.  Du kan for eksempel prate med helsesøster om det.  Kanskje har du noen i familien du kan prate med? -Du kan prate med en voksen om det var press eller frivillig og om du skal vurdere å anmelde dette.  

Du sier at det viktigste er å glemme det som skjedde.  -Det er jo ofte slik at jo mer man prøver å glemme ting, jo mer tenker man på det.  Å glemme det helt er nok  ikke så lett, men det er mulig å få det til å ikke forstyrre så mye som nå.  Det å prate om det er en måte.  Det er ulike teknikker man kan ta ibruk for å begynne å tenke litt annerledes om det som skjedde og for å få tankene til å ikke komme så "høyt" og ofte.  Kanskje du kan prøve å bestemme deg for å tenke at det som har skjedd har skjedd, og nå skal jeg gå videre.  Erfaringer kan være litt forskjellig, men man kan lære av dem og gjøre ting på andre måter senere.  Det å sette av en konkret tid for å tenke på det hver dag, kan være lurt.  Det kan gjøre at man tenker mindre på det ellers, og om man tenker på det, kan man henvise tankene til den konkrete tiden man har satt av.  -Slik kan de bli mindre påtrengende ellers og også håndterbare når du tenker på dem.  Du kan også lese mer om hvordan tenke litt annerledes i artikler under.  

-Men uansett syns jeg at du skal ta en prat med en voksen du har tillit til om dette.  Godt å ha litt støtte.  -Og kanskje bør du også få tatt en test for kjønnssykdommer (hvis gutten hadde vært med andre før) og en graviditetstest om ikke mensen kommer til tiden.  

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser