Hopp til hovedinnholdet

Vil det gjøre noe med meg at jeg bare har eldre venner?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Heisann, jeg er en jente på 14år som hsr kun venner i alderen 15 - 19. Har kanskje 2 venner i min egen klasse. Jeg er redd for at mine eldre venner vil gjøre noe med meg, mine foreldrer vet selv at jeg har problemer med venner. Hilsen en jente som virkelig kunne trengt en klem.. :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg er usikker på hva du mener med at dine venner kanskje vil gjøre noe med deg, men jeg tolker det som at du er redd for at de kan komme til å påvirke deg i negativ retning. Det er jo slik at når man har venner som er eldre så blir man kanskje tidligere introdusert for alkohol, tobakk og andre rusmidler. Jeg tror absolutt ikke at det er noe problem i det å ha venner som er et år eldre enn deg, men det å henge med bare venner som er 5 år eldre enn deg vil jo gjøre at du for det første mister kontakt med venner på din egen alder, samt at du oftere blir med på fester og lignende. Og når de drar på byen kan du ikke være med. Hvor mye du blir påvirket av disse er opp til deg selv!

Jeg sier ikke at du bør droppe de vennene dine som er eldre - de er helt sikkert gode venner av deg, men jeg tror det er lurt av deg å prøve å fokusere på å få bedre kontakt med de som er på samme alder som deg. Du sier at du har to venner i klassen, og det er absolutt ikke dårlig det. Det betyr at du har noen å være sammen med på skolen. Jeg tror det er lurt om du også prøver å være mer sammen med disse på fritiden. Det er jo fint å ha venner som man kan oppleve ting samtidig med, som kan dra på byen samtidig som deg, som du kanskje skal på klassetur med og lignende. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser