Hopp til hovedinnholdet

Hva er konsekvensen av at mange spiller spill med en aldersgrense som er høyere enn sin egen alder?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Etter min mening er det for mange som spiller videospill med for høy aldersgrense. Hva kan konsekvensene av det bli?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt

Du har helt rett i at det er veldig mange som spiller spill med høyere aldersgrense enn sin egen alder, men hvilken konsekvens dette har er det vanskelig å si noe om. Det finnes ikke noe endelig svar eller konklusjon på denne problemstillingen. Det finnes mange ulike forskermiljøer som driver med forskning på hvordan spill påvirker unge og barn, men mange av dem er veldig uenige og kommer opp med ulike konklusjoner på hvilken påvirkning spill kan ha.

Det er også sånn at vi er alle veldig ulike, og vi har også veldig ulik tålegrense. Derfor tenker jeg at noen kan blir redde eller ha en ubehagelig opplevelse når de spiller, mens andre ikke får den samme reaksjonen på det samme spillet eller situasjonen. Men det er ingen tvil om at de spillene som eksempelvis har en 18-årsgrense er laget for et voksent publikum, og ikke for barn. Noen av spillene kan ha et ganske ekstremt innhold som krever at man er voksen før man takler innholdet godt.

En av grunnene til at mange spiller spill med en høyere aldersgrense kan være den at aldergrensene på spille er veiledende og det er opp til foreldrene å avgjøre hvilke spill barna spiller. Hovedtanken bak aldersgrensene er også den at foreldrene selv skal ta en avgjørelse basert på hva de tenker passer for barna sine. Det er de som kjenner barna sine best, og vet hva de tåler og takler. Det handler selvfølgelig også om hva foreldrene ønsker at barna skal spille. Det er nok også mange som ikke forteller hva slags spill de spiller til foreldrene sine, og det er nok  mange foreldre som ikke følger så nøye med.

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no

 

 
 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser