Hopp til hovedinnholdet

Er det planer om å sette ned aldersgrensene på spill?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei eg er en 14 år gammel gut. og eg lurer på om det blir gjort noe med aldersgrensene. fordi høgre låfte at dei skulle sette ned aldersgrensene vet dere no om det. og når kan eg spille 18 års spill

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt

Når det gjelder aldersgrensene på spill så har det nok ikke vært diskutert å sette ned eller forandre dem, men når det gjelder aldersgrensene på film så kommer det en forandring. I dag har vi aldersgrensene tillat for alle, 7-, 11-, 15- og 18-årsgrense. De nye aldersgrensene kommer til å bli tillat for alle, 6-, 9-, 12-, 15- og 18-årsgrense. Det er altså ikke snakk om å sette ned aldersgrensen, men at vi skal få nye aldersgrenser. Datoen for når vi tar i bruk det nye systemet er ikke helt fastsatt enda, men tidligst i juli.   

 Aldersgrensen på spill er først og fremst en veiledning og hjelp til foreldre om hva slags innhold man kan finne i spillet, og det er dermed helt opp til dine foreldre om de har lyst til at du skal spill et spil med 18-årsgrense. Tanken bak systemet er den at det er foreldrene som kjenner barna sine best, og det er opp til dem hva slags spill barna har skal spille. Noen foreldre ser på hver enkelt spill før de tar en avgjørelse, mens andre følger aldersgrensen til punkt og prikke. Men når det er sagt så er det faktisk en grunn til at et spill har fått en 18-årsgrense og jeg anbefaler derfor aldri foreldre å la barn som yngre enn en aldersgrense å spille spillet. Enkelt og greit fordi spillet da vil ha et innhold som er beregnet på de som eldre enn aldersgrensen og ikke på de som er yngre.  

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no


 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser