Hopp til hovedinnholdet

Aldersgrense på elektronisk sigarett

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Er 17 år gammel og har en sånn el-sigg! Men det jeg lurer på er om jeg får kjøpt sånn "liquid" til den på butikker som selger det? Altså er det noe aldersgrense på det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg vet ikke hvor du har fått tak i e- sigaretten din og jeg har heller ikke oversikt over hvilke butikker som selger de. Salget skjer nok oftest over internett. Jeg kan derfor ikke gi deg et svar på hvor eksakt du kan kjøpe ampuller til e-sigaretten din.

Det finnes mange forskjellige elektroniske sigaretter. E-sigaretter inneholder, som du sikkert vet, ampuller med en væske som varmes opp slik at den fordamper og ser ut som røyk. Væsken i ampullene finnes både med og uten nikotin. Nikotin er et sterkt avhengighetsskapende stoff, altså et stoff kroppen raskt kan bli avhengig av. 

I Norge er det ikke lov å selge ampuller til e-sigaretter med nikotin. Elektroniske sigaretter (ampuller) uten nikotin kan kjøpes i Norge og har 18 års grense. Elektroniske sigaretter er et forholdsvis nytt produkt som det trengs mer forskning på. Helsemyndighetene vil blant annet beskytte ungdom og voksne mot mulige helseskader av e-sigaretter ettersom vi ikke vet nok om virkningene og om de skader kroppen. Elektroniske sigaretter går innunder Tobakkskade loven som omfatter forbud av tobakksimitasjoner og nye nikotinprodukter.

Her kan du lese mer om e-sigaretter.

Hvis du har flere spørsmål om elektroniske sigaretter kan du gjerne ringe oss på Røyketelefonen 800 400 85. Det er gratis og du kan være anonym.


Vennlig hilsen Røyketelefonen 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser