Hopp til hovedinnholdet

Hvor vondt gjør det å ta tatovering?

 

Spørsmål
jeg en jente på 12 år som har så lyst til og ta tattovering men hvor vondt er det og hvordan gjør man det?? plis svar fort=)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Å tatovere seg er det samme som å føre pigmenter inn i huden med en nål. Pigmentene består av metalliske salter eller organiske fargestoffer. Tatoveringsapparatet består av en motor som driver en eller flere nåler opp og ned i svært stor hastighet. Det betyr jo at du får mange slike nålestikk i huden, og det er jo unektelig litt vondt. -Noen syns det gjør veldig vondt, noen syns det gjør litt vondt. Det er også litt avgjørende hvor på kroppen man setter tatoveringen. Noen hudområder er mer følsomme enn andre.

Det finnes ingen aldersgrense på å tatovere seg i Norge, men de fleste seriøse tatoveringsstudioer har en aldersgrense på 18 år. For å få tatt en tatovering før det, må du nok ha en tillatelse fra foreldrene dine i alle fall.

Tatovering er jo et valg man tar "for livet", så det kan være lurt å tenke seg veldig godt om før man gjør det. Jeg vet om mange som har angret veldig på an tatoverig de tok. Særlig hvis man tatoverer inn navn på en kjæreste eller spesielle symboler som har en viktig betydning for dine meninger nå, men som kanskje ikke man står for senere i livet.

Du kan lese litt mer i vedlagte artikkel.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Piercing

Piercing er ikke et nytt fenomen. Faktisk har denne formen for kroppsutsmykning vært vanlig siden oldtiden. I dag finnes fremdeles de som piercer seg for religiøse eller kulturelle grunner, men for ungdom i vesten er piercing først og fremst brukt som pynt.

Les mer

Tatovering - er det farlig?

Tatovering (colourbox.com)

De aller fleste får ingen hudreaksjoner av å tatovere seg, men det er likevel viktig å være klar over at det fins flere mulige hudproblemer som kan oppstå.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser


Quiz: Hva vet du om kildekritikk?

Hvem står bak nettsiden du er på akkurat nå, ung.no?