Hopp til hovedinnholdet

Airsoft, aldersgrense, bestille på nett

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Heisann. Jeg har lyst på airsoft. Får ikke lov av mamma men av onkel. Pappa har jeg ikke noe kontakt med. Siden jeg ikke får lov går det an å bestile det som 14 åring ved å betale postopkrav? Åssen funker det da vis jeg betaler ved postoppkrav, vet de hva som er i pakken?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Først og fremst vil jeg si at jeg synes det er synd at din onkel, som jeg antar at ikke har foreldreansvar for deg, sier noe annet enn din mor som er den som har ansvaret for deg. Jeg forstår godt at dette gjør det vanskeligere for deg å vurdere hva som er rett å gjøre i denne situasjonen.

Samtidig vil jeg si at din mor antagelig ønsker det som er best for deg og mener at du ikke er gammel nok og klar til å få airsoft nå.

Det som også er viktig å vite for deg, er at det er 18 års grense for å kunne bruke airsoft i Norge. Dermed er dette noe lovgiver mener du ikke er gammel nok til å bruke enda og din mor har altså full støtte i lovverket. Dersom du er aktiv spiller, finnes det en mulighet til å søke om dispensasjon fra denne regelen, men ikke før du har fylt 16 år.

Norges Airsoftforbund har opplysninger på sine sider som kan være nyttige å lese for deg. Du kan se på siden deres ved å følge linken jeg har lagt med her.

Du kan også lese mer om innførsel av airsoft til Norge og at det er 18-års aldersgrense på dette på tollvesenet sine nettsider her. Det vil si at du må være 18 år gammel for å kunne kjøpe airsoft fra utlandet og få det sendt til deg her i Noge.

I tillegg til dette, er alle norske nettbutikker opptatt av at aldersgrensen er 18 år. Dette kan du raskt finne ut av ved å besøke noen av nettbutikkene.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser