Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en venn som har hatt sex med en på 17 år. Bør jeg si det til noen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg har en venn på 13 som har hatt sex med en på 17 år og jeg lurte på om jeg burde si det til noen, men da kommer hun til å hate meg og det vil jeg ikke skal skje. Så hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål.

Du forteller at du har en venn som er 13 år og som har hatt sex med en på 17 år. Du skriver at du lurer på om du bør si det til noen.

Jeg tenker at du skal snakke med vennen din om hun trenger å snakke om dette med noen. Det er ikke lov for en på 17 år å ha sex med en på 13 år. Er det vold eller tvang inn i bilde er det veldig alvorlig. Det er det uansett hvor gammel den som blir utsatt for det er.

Jeg vil anbefale deg å snakke med venne din slik at hun kan bestemme om hun vil si det til noen eller om hun vil holde det for seg selv at hun har hatt sex. Trenger hun noen å snakke med så kan hun ta kontakt med helsesøster på skolen, helsestasjon for ungdom eller hun kan ringe alarmtelefonene 116 111 og snakke med noen der.

Legger ved noen artikler som du kan lese under svaret.

Ønsker deg lykke til.

 

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser