Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å få lov til å ta føreprøve på lett motorsykkel.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Heisann! :) Jeg er 15 år og har et problem hjemme. De fleste gutter på 15 år elsker fart og spenning. Jeg har tatt trafikalt grunnkurs. Jeg ønsker selvfølgelig å ta lett motorsykkellappen eller moped lappen, men mamma er veldig redd for meg. Hun vil absolutt ikke at jeg skal ha det. Hennes eneste grunn er at det er farlig. Dette synes jeg er urettferdig. Jeg har sagt alle positive sider med det, men det går uansett ikke. Pappa tenker ikke at det er farlig, men at det koster mye. Først prøvde jeg med lett mc, men da sa de at den går for fort. Så prøvde jeg å ta moped lappen, men den går for seint. Jeg har sittet meg ned med dem å prøve å fortelle at jeg er ansvarsfull og slikt, men det går ikke. Jeg elsker motorer og fart, så jeg synes dette er utrolig kjipt. Det at kompisene mine får lov, gjør det ekstra irriterende. Har dere noen tips til hvordan jeg skal klare det? Jeg er klar over at de kan bestemme helt til jeg er 18 år. Hva kan jeg si for å gjøre det lettere? Takk for hjelpen!

SVAR

Besvart 19.08.2015 11:24:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Bidra til et trafikksikkert nærmiljø

Finn ut hvilke lover som er viktige for å plassere ansvar i trafikken, og hvordan du kan bruke disse til å forbedre trafikksikkerheten i ditt nærmiljø.

 

Les mer
account_circle