Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 13 år. Jeg og noen venner har veldig lyst til å reise til London..

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 13 år. Jeg og noen venner har veldig lyst til å reise til London... Men vil ikke bringe det opp i huset at jeg har lyst til å spandere når jeg ikke vet om vi har lov til å reise alene engang.... Så spørsmålet er "Kan vi reise alene til England uten voksen?"

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du og foreldrene dine må kontakte flyselskapet og høre hva som er gjeldende regel for reiser med deres fly. De fleste flyselskapene har klare regler for hva de gjør for barn som reiser alene og er under 18 år. De færreste flyselskaper godkjenner at noen under 18 flyr alene uten at de har skriftlig godkjennelse fra foreldre eller foresatte. Flere flyselskaper krever at du må ha oppfølging om du er under 15 år, og hos flere av flyselskapene koster dette ekstra.

Du kan lese mer i den vedlagte artikkelen. 

Dere er veldig unge med tanke på å reise ut alene. Det er fint å drømme og fint å glede seg, men jeg vil tro at de reisene dere gjør de nærmeste årene vil være sammen med foreldre og andre dere kjenner. Kanskje dere kan prøve å få til en fellesreise for foreldre og barn? 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser