Hopp til hovedinnholdet

Min venninne på 13 år ligger med 17 åringer

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg har en venninne som er 13 år gammel og hun har hatt sex med 5 gutter som er over 17 år frivillig, da mener jeg at hun vil gjør det med dem og når hun forteller det til meg plager det meg litt. Hun røyker drikker og snuser også, burde jeg kanskje si ifra til noen eks barnevernet, jeg og noen andre venner har sakt ifra til foreldrene om røyking drikking og snusingen men foreldrene gjorde noe med det så gikk det 2 måneder og hun begynnte igjen. Jeg har sent inn et spørsmål om dette før bare skrevet på en litt annen måtte, men da fikk jeg ikke helt svar så. Klem forvirret jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sendte inn spørsmål til oss. I dette tilfelle tror jeg det er smart å snakke med foreldrene igjen om dette, og dere kan jo nevne at hun  treffer eldre gutter også. Når det er viktige saker så kan det være greit å si det, selv om det egentlig er en hemmelighet. Jeg tror også det kan være bra å ta henne med til helsesøster på skolen eller få henne til å snakke med en lærer om dette. Når hun  skryter av det til deg så kan du også si at jeg vil ikke høre om  det,du får snakke med dette til en annen. Jeg tror du stiller opp bra som en venn nå, så det er  godt å høre. Du får passe på deg selv i dette også. Jeg legger ved noen artikler under og ønsker deg lykke til!


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser