Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor finnes det aldersgrenser på spill?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg er 11 år men hvorfor kan er det 18-årsgrense å ikke 12 foreksempel det er bare kyting å csgo er også skyting men det er ikke en eneste aldersgrense på ... hvorfor er ikke gta 5 uten aldersgrense eller 12 år? det er mange 12 årsgrense spill med sex og banning og skyting og denging og stjeling å skjøre ned folk å alt -_- det burde vært 12'årsgrense sånn egentlig hvorfor kan ikke 12 åringer spille gta 5 vi dør jo ikke av å spille ett himla spill -_- bare svar meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt

Grunnen til at spill har aldersanbefaling er fordi foreldre skal få vite hva slags innhold som finnes i spillet. Det er ikke alltid like lett for foreldre å følge med på hva barna spiller og da kan dette være til hjelp. Ved hjelp av alderssymbolet og innholdssymbolene så skal foreldre kunne bestemme om de ønsker at barna deres skal få lov til å spillet.

Som med alle av denne typen systemer så har man ulike grader. Det vil si at noe vold passerer på de lave aldersgrensene mens andre typer vold faller inn under de høye aldersgrensene. Hvis du vil lese om hva som gjør at ulike spill får de ulike anbefalingene så kan du gjøre det på norsk her, og her kan du søke opp spilltitler for å sjekke begrunnelsen for anbefalingen.

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva bestemmer aldersgrenser på spill?

Aldersgrenser på spill (pegi.info)

Sur for at du ikke får spille dataspill med anbefalt 16- eller 18-årsgrense? Da bør du få med deg dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser