Hopp til hovedinnholdet

Er det virkelig så ille å overnatte hos kjæresten når man er 16 år?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei jeg er en jente som blir 16 om under en uke. jeg er sammen med en gutt på 18 år, og vi har veldig lyst til å kunne få overnatte hos hverandre som andre kjærestepar... hva kan jeg gjøre/si til at jeg kan få lov?? er det virkelig så ille å overnatte sammen med kjæresten når man er 16 år som foreldrene mine skal ha det til?? hilsen meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Det høres ut som at det er noe dere har diskutert mye hjemme. Jeg anbefaler deg å snakke med foreldrene dine en gang til. Ja, siden du er over den seksuelle lavalderen om en uke så blir det lettere da tror jeg. Og når du er 18 år, da kan de ikke si noe lenger. Det handler nok også om hvor stabilt forhold man har til kjæresten, hvordan deres foreldre (spesielt dine) føler at de kan stole på dere og sånne ting. Om du har gode argumenter for ''din sak'' så tror jeg at det kan være bedre for foreldrene dine å forstå. Du kan også be dem om å snakke med foreldrene til en annen du kjenner som kanskje har kjæreste og hvor de får overnatte hos hverandre, så de får høre en annens erfaring. Vi har en artikel som kan hjelpe deg med dette. Ønsker deg lykke til! 


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Når er det OK å overnatte hos kjæresten?

To tannbørstrer og tannkrem (colourbox.com)

Mange ønsker å sove over sammen med kjæresten sin. Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Men foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser