Hopp til hovedinnholdet

Kan man bestille legetime selv når man er 16 år

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Kan man bestille legetime selv når man er 16 år, mtp at man kan gå til lege uten at foreldre har rett til å vite det når man har fylt 16? Regner nesten med at man kan det, men er det mulig å lage en "konto" på nettet, en ePortal, der man kan bestille legetimer, resepter osv, når man er under 18 år, eller må man gå på legesenteret til legesekretær eller helsesekretær for å bestille? Vet at man kan gå til helsesøster uten å nødvendigvis måtte bestille time, men har mer behov for konsultasjon hos lege. Har prøvd å søke på nettet, uten å finne et konkret svar, så håper at dere kan svare!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du kan selv bestille legetime.  Legen kan ikke si til foreldrene dine at du har vært der eller hva du har vært der for på grunn av taushetsplikt.  Du kan bestille hos fastlegen din.  Det er ingen fellesportal for å bestille time, men de ulike fastlegene har ulike ordninger for bestilling av time på sms eller nett/mail.  -Sjekk ut hva din fastlege har og benytt det.  Ideen din med nettbestilling for hele landet var jo god.  Jeg skal sende den videre til Helsedirektoratet.  


Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser