Hopp til hovedinnholdet

Vi må holde ting borte fra foreldrene våres

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 13år. Jeg er sammen med en gutt på 16 og vi har det supert sammen. Men en ting er trist med dette forholdet, vi må holde ting borte fra foreldrene våres (holde hemmeligheter). Jeg er veldig moden for alderen! Og vi har begge hatt lyst å gjøre noe seksuelt sammen, men alderen hindrer alltid! Jeg spurte her på ung.no om suging er lov, det var det visst ikke....hva annet kan vi gjøre sammen som er LOV (seksuelle ting)!? Takk for svar fra ei som lurer sjuuukt!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er litt slitsomt å måtte holde ting hemmelig.  Jeg vet ikke hvorfor det er slik.  Vil ikke foreldrene godta at dere er kjærester?  Du har lov til å ha kjæreste som du selv vil i Norge, men loven om seksuell lavalder er der for å beskytte mot sex som man ikke er moden for.  Det er mye man kan gjøre sammen og ha det hyggelig og fint.  Hvis det er et bra kjæresteforhold, så er jo også det å være sammen og gjøre hyggelige ting av stor verdi.  Sex kan kanskje vente litt? 


Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Kyss!

Kysser (colourbox.com)

Kyss kan være et lite nuss på truten, et høflig smask på hvert kinn eller et lidenskapelig møte mellom to munner. Lær, øv og bli en god kysser.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Seksualundervisning

Tegner i skolebok

Få seksualundervisning på en halvtime.Trengs filmen for undervisning på skolen, kan den bestilles fra RFSU

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser