Hopp til hovedinnholdet

Hei.  Det er utrolig fint at du har lyst til å hjelpe barn på din alder i Afrika. Det er derimot forståelig at foreldrene dine er skeptiske til en reise uten dem, de er nok bekymret slik foreldre skal være. På nettet fins det mye informasjon om mange forskjellige organisasjoner og jeg ser at de fleste koster penger og er for ungdommer over 16 år. Jeg anbefaler allikevel at du snakker med foreldrene dine, og at dere sammen undersøker mer for å se hva som er aktuelt. Her er en nettside som har samlet mye informasjon om dette: http://www.unginfo.oslo.no/?post_type=verden&p=523 Jeg håper ikke denne jungelen av informasjon er noe som gjør deg mindre motivert til å gjøre dette, for jeg tror det er noe du ikke ville angret på etter å ha gjort det. Men det er viktig at du gjør dette sammen med foreldrene dine på en trygg måte, og eventuelt har is i magen til du blir litt eldre.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 år. I det siste har jeg blitt veldig intressert i å reise ned til Afrika for å blant annet besøke skoler der nede, hjelpe osv med organisasjoner fordi jeg gjerne vil vite hvordan barn på min alder lever og har det der nede. Jeg har tatt dette temaet opp med foreldrene mine, men de er veldig skeptisk til at jeg mest sannsynlig må reise uten dem. Derfor lurer jeg veldig på om dere vet om noen sider eller organisasjoner som arrangerer turer ned til Afrika? Vet dere hvem jeg kan kontakte? Jeg har hørt at Unicef arrangerer sånt, men ervelidg usikker. Dette kan da hjelpe meg til å få mer info, og om jeg faktisk er gammel nok til å gjøre dette her, for å hjelpe barn på min alder er noe jeg har veldig lyst til.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Først vil jeg bare si at det er en utrolig fin ting at du har lyst til å hjelpe barn på din alder i Afrika. Det hadde nok vært en lærerik opplevelse for deg som du hadde vokst på. Det er en del som må ordnes for å få til en slik reise, og jeg har sett litt rundt på nett etter organisasjoner som arrangerer slike turer. Det fins mye forskjellig der ute når det kommer til frivillig arbeid i utlandet. Ulempen er at flesteparten koster en del penger, og at man minst må være 16 år for å dra. Jeg vil anbefale deg å snakke mer med foreldrene dine om det, og at dere sammen undersøker ulike nettsider med informasjon. Jeg kan forstå at de er skeptiske til at det er snakk om en reise uten dem, de er bekymret for ungen sin - noe foreldre bør være.

Jeg fant en side som har samlet mye informasjon om akkurat dette, som dere kan kikke på:

www.unginfo.oslo.no/?post_type=verden&p=523

 

På denne siden fant jeg èn organisasjon som tar i mot ungdommer under 16, og det er denne:

 

 CISV Norge
Internasjonale Barneleire
www.cisv.no

Alder: fra 11 år og oppover (de trenger også eldre ungdommer til å være ledere)
Hvor: Alle verdensdeler
Økonomi: Varierer. Å være deltaker på leir koster penger, mens ledere får kostnader helt eller delvis dekket.
CISV er en internasjonal, fredsutdannende organisasjon etablert i over 50 land i samtlige verdensdeler. CISV er religiøst og politisk uavhengig, og arbeider hovedsaklig med barn og ungdom fra 11 år og oppover. De arrangerer barneleire, ungdomsutvekslinger, og seminarleirer.

 

 

Jeg håper ikke denne jungelen av informasjon er noe som gjør deg mindre motivert til å gjøre dette, for jeg tror det er noe du ikke ville angret på etter å ha gjort det. Men det er viktig at du gjør dette sammen med foreldrene dine på en trygg måte, og eventuelt har is i magen til du blir litt eldre.
Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser