Hopp til hovedinnholdet

Hvor gammel kan man være for å melde seg inn i en politisk ungdomsorganisasjon, og kan foreldrene mine nekte meg å melde meg inn?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 13 år som er veldig interessert politisk generelt. Jeg har ikke så mye å gjøre på fritida og det eneste jeg gjør er lekser og ser på nyheter. Jeg bor i Haugesund og lurte på om det er noen mulighet for å melde seg inn i et Ungdomsparti? Jeg har lyst til å bli politiker når jeg blir stor, er denne drømmen tilstrekkelig? Hvordan kommer du deg "inn" i politikken? Har foreldrene mine evt rett til og nekte meg å melde meg inn i et parti? Takk for svar;)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
 
Det er fint at du viser interesse for politikk, og at du er engasjert i samfunnet. Ja, du kan melde deg inn i en politisk ungdomsorganisasjon. Nederst finner du en link til en oversikt over de ulike partienes ungdomsorganisasjoner. Ut fra min erfaring kommer du deg videre i politikken ved organisasjonsarbeid i det små, fra ung alder av. Andre mennesker har en spesiell bakgrunn eller erfaring som de først viser i voksen alder, som gjør at de veldig raskt havner på den politiske arenaen uten å ha vært politisk aktive tidligere. Det er med andre ord ingen fast oppskrift, men en kombinasjon, vil jeg tro, kan være godt å ha.

Du må ta kontakt med den enkelte organisasjonen for å få bekreftet aldergrensen deres. Visstnok har ikke ungdomsorganisasjonene nedre aldergrenser. Når du er 15 år, har du rett til å melde deg inn i en politisk ungdomsorganisasjon du selv ønsker å bli medlem av uavhengig av hva foreldrene dine mener. På den annen side kan du ikke uten videre forvente økonomisk støtte til politisk aktivitet av foreldrene dine. Opplysningene er hentet fra ung.no.

 

www.ung.no/ungdomsorg/407_Engasjert_Bli_med_i_en_organisasjon.html
Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser