Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bli verdenskjent!

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, eg er en jente som elsker å synge og danse! Men eg er ikke akkurat sånn kjempe flink alltid, eg er liksom flinkest når eg er helt alene hjemme. Eg er ikke vant til å synge på scenen, men andre ting ( synge er det som er mest flaut ) ! Ja, Emh eg vet dette er liksom et veldig barnslig og rart spørsmål men eg har lyst og bli verdens kjent! EG FORSTÅR VELDIG GODT at det tar lang tid og må gå igjennom mye, men eg har lyst og bare vite hva eg skal begynne med.. og hva eg må gå igjennom..? Og i hvilken alder det er mest normalt og vere eller bli en verdens kjent?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg er litt usikker på hva du ønsker å bli verdenskjent for. Er målet å bli verdenskjent, samme hva, eller er målet å leve av sang eller dans? I så fall som sanger, som danser eller som musikalstjerne?

Jeg vil anbefale deg å tenke godt igjennom hva som er drømmen din, og hva som er det viktigste for deg. Hvis det er sang som er viktigst, ville jeg satset på dette, er det dansing ville jeg satset på dette.

Det er vanskelig å bli verdenskjent bare for å bli det. Som regel blir man det som en konsekvens av at man er veldig god i noe/gjør noe stort, og jobber beinhardt for det.

Det viktigste i første omgang er uansett å få så mye erfaring som mulig, og så kaste seg ut i det som måtte komme av sjanser. Man kan imidlertid ikke regne med at sjansene kommer kastet etter en, så når du finner ut av hva det er du liker best og hva det er du egentlig vil satse på, så må du nok jobbe aktivt med å oppsøke eventuelle auditions eller lignende. Få gjerne hjelp av foreldrene dine eller andre voksne til dette.

Snakk også gjerne med rådgiveren på skolen din om denne drømmen, så kan dere sammen se om det finnes noen muligheter for å velge utdanning/skoler som kan hjelpe deg å oppnå drømmen din - hvis du finner ut av sang eller dans eller drømmen din. 

Jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skuespiller – drømmeyrke eller bare fjern drøm?

Skuespiller

Drømmer du om å bli skuespiller? Du er ikke alene. Kampen om både studieplasser og jobber er hard, men vi gir deg noen tips som kan hjelpe deg på veien.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser