Hopp til hovedinnholdet

Kan man bli straffet for å kysse og slikt når jeg er 15 og han er 18?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 15år, og kjærestn min er 18år. Moren hans er politi og er ikke så glad for at han er sammen med en 3år yngre jente. Den seksuelle lavalderen er jo 16år men kanj han bli straffet bare for å kysse og slikt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg syns det er bra at foreldrene vet om forholdet.  Moren til kjæresten din liker det ikke så godt.  -Er det på grunn av at hun er redd for at dere skal ha sex og det ikke er lovlig, eller er det andre grunner, tror du? -Kjæresten din kan jo prøve å spørre henne litt om dette.  Hun er jo sikkert også redd at han skal gjøre noe som ikke er lov.  Kyssing er jo ikke forbudt om begge vil det.  Hvis forholdet ellers er noe begge ønsker, så går det jo an å trygge moren på at dere vil vente med mer intim kontakt til du er 16 år....


Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Kyss!

Kysser (colourbox.com)

Kyss kan være et lite nuss på truten, et høflig smask på hvert kinn eller et lidenskapelig møte mellom to munner. Lær, øv og bli en god kysser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser