Hopp til hovedinnholdet

Aldersforkjell

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei jeg er ei jente på 13 år, jeg går i 8 klasse, hvis en gutt er snart 16 og du er 13 er det en stor alderforskjell og hvis du er 14 og han er snart 16 er det også stor alderforskjell. en gutt i 10 klasse spurte meg men jeg ville spøre om det er en stor alderforskjell jeg er ikke sammen med han men jeg vil bare spøre om det er stor alderforskjell.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I en så ung alder, så kan det være en stor aldersforskjell, fordi man utvikler seg mye i den alderen :-) Men det trenger ikke å være en så stor aldersforkjell, det kommer veldig an på personen og hvor moden man er :-) Under er noen lenker som jeg håper kan være til hjelp! 

 

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser