Hopp til hovedinnholdet

Hvordan er regelene for bruk av vannscooter og straff for brudd på reglene?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

det står at det ikke er aldersgrense for å kjøre vannscooter. men ang båt så må båten ikke være over 10 knop eller ha mer enn 10 hk. finnes det vannscootere som er under dette? om en 15 åring kjører en vannscooter som er over dette og eller kjører i plan under 400m fra land, hva er da straffen, bot kr 3000? første gang ser jeg, men kommer dette på rulleblad og vilke konsekvenser? er det som å kjøre moped altså at man får 6 mnd utsettelse på mopedlappen., når får man også utsettelse sertifikat?

SVAR

Besvart 06.04.2016 10:48:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Aldersgrenser og båtkjøring

Det finnes ingen nedre aldersgrense for å kjøre båt, men det er begrensninger på hva slags båter du får lov å kjøre. Det er også avgjørende om du er over eller under 16 år, og om du har båtførerbevis eller ikke.

 

Les mer
attach_file

Båtførerbevis

Båtførerprøven er ment å gi et minimum av kunnskap så du kan ferdes sikkert og hensynsfullt i fritidsbåt. Les mer og sjekk om du må ha beviset for å kjøre båten din.

 

Les mer
attach_file

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal følge deg livet ut, og derfor finnes det strenge rammer for hvilke opplysninger politiet kan gi om deg.

 

Les mer
attach_file

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

 

Les mer
account_circle