Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å få jobb som 14-åring?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hei, jeg lurte på om det var mulig å få en jobb som 14-åring? eller er det sånn at de fleste butikkene vil ha litt eldre ungdommer?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål! 

Det er absolutt ikke umulig å få jobb som 14-åring, men det krever at du står på litt. Det enkleste er nok å gå innom de arbeidsplassene du kunne tenke deg å jobbe, og spørre om de trenger ekstrahjelp. Det er nok ikke så veldig mange steder det er enkelt å få seg jobb når man er 14 år, men du kan jo prøve dagligvarebutikker og spørre om de trenger hjelp til å fylle varer i hyllene, sette ut varer, rydde på flaske-rommet osv. 

Det kan også være en idé å henge opp lapper om at du tar på deg oppdrag som barnevakt, hagearbeid/husarbeid, lufte hund o.l. Det er enklere å få slike jobber når man er 14 år. Du kan også spre ordet om at du vil ha jobb til familie, venner, slekt, bekjente osv. Kanskje de vet om et sted du kan jobbe eller noen som trenger hjelp?

Avis-/reklamebud er også en mulighet. Sjekk med Aftenposten eller en lokalavis der du bor om de trenger bud. Kanskje er det en butikk eller bedrift som stadig vekk legger reklame i postkassa hjemme hos dere. Spør dem om de trenger noen til å gå med reklame for dem.

Neste år når du er 15 år åpner det seg straks flere muligheter (se artikkelen under). Lykke til!

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jobb og aldersgrenser

Jobber i kassa på butikk (colourbox.com)

Visste du at det er ulovlig å jobbe hvis du er under 13 år? Og at du som er ungdommer ikke skal ha en jobb som går ut over skolearbeidet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser