Hopp til hovedinnholdet

Faren Min Sier Aldersgrensen på energi drikk Redbull/burn/energy king er 12

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Faren Min Sier Aldersgrensen på energi drikk Redbull/burn/energy king er 12 men hva er det egentlig jeg har sett bak på boksene Der står det ikke IKKE KJØPT DET ENNA Så hva er den?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Helsedirektoratet informerer om at det ikke er noen pålagt aldersgrense for energidrikker, men har satt som krav til produsentene om at de skal forklare hva et slikt høyt innhold av kofein kan føre til. Barn og unge er blant annet ikke anbefalt å drikke energidrikker, og flere utsalgsteder opererer med en selvpålagt grense på alt fra 14 til 18 år. Les mer om hvordan koffein påvirker kroppen din her og i artikkelen under.
 
Selv om det ikke er noen lovfestet aldersgrense på kjøp av slike enrgidrikker, kan foreldrene dine nekte deg dette dersom de mener at det ikke er bra for deg. Når du er 18 år og myndig kan du bestemme dette selv. Jeg foreslår at du tar en prat om dette med dem, så kommer dere kanskje fram til en avtale der du får lov til å drikke slike energidrikker en gang i blant.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Energidrikker

Energidrikker

Det er ingen aldersgrense for når du kan drikke energidrikke, men unge rådes til å ikke drikke det ofte. Foreldre og butikken kan nekte deg det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser