Hopp til hovedinnholdet

Får ikke lov å se skummel film med kjæresten

Jente
 

Spørsmål

Det er en gutt som ba meg ut og se sinsiter den skumleste filmen ever men pappa sier at jeg ikke kan se den men jeg vil hvere med kjæresten min hva gjør jeg ? Pliss si noe jeg kan gjøre pliss og han spurte om jeg for lov til og se den hva skal jeg si ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! Det høres ut som at du har veldig lyst til å bli med kjæresten din på kino, selv om du ikke får lov å se den filmen han vil at dere skal gå på. Jeg syns du skal være ærlig med han og si at du ikke får lov hjemme å se Sin City. Sånt er det jo dessverre foreldre som bestemmer, så det er jo ikke din skyld. Jeg tipper kjæresten din forstår dette! Si samtidig til han at du har veldig lyst til å bli med han på kino, og at du ble glad da han spurte. Kanskje dere sammen kan finne en annen film som passer bedre for dere, og som pappa sier er greit?

Og så får vi håpe at pappa lar deg gå på kino om dere velger en annen film! Du skriver ikke hvor gammel du er så da kan jeg ikke si hvorvidt du er stor nok til å se ulike filmer med tanke på aldersgrenser. Tror du det er derfor pappa sier nei - fordi det er en film du er for liten til å se? Eller sier han nei fordi han ikke vil at du skal gå på kino alene med kjæresten din? Spør pappa om dette, og hør med han om dere sammen kan finne en film som passer. Hvis pappa forstår at det er veldig viktig for deg å gå på kino med kjæresten din (fortell han hvordan du virkelig føler det rundt dette!!) så er jeg sikker på at han vil samarbeide med deg om å finne en løsning.

Jeg legger ved en fin artikkel om hvordan man kan prate med foreldre når det er uenigheter. Se om du finner noen tips der! Det er uansett lurt å være ærlig - både til pappa og til kjæresten! Lykke til, håper det blir en fin kinoopplevelse til slutt.

 

Vennlig hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersgrenser på film

Venninner på kino (colourbox.com)

I Norge er det Medietilsynet som bestemmer aldersgrenser på film som vises på kino. Hva er det som gjør at noen filmer får en høyere aldersgrense enn andre?

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser