Hopp til hovedinnholdet

Jeg er født i 01, og forelsket i en som er født i 99.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14år, eller jeg blir 15 i juni. Jeg liker en gutt, og han liker meg. Han er 99, og jeg er 01. Jeg er ganske moden, jeg oppfører meg som en 99 og ser ut som 97. Jeg lurer på om det er lovlig for en 99 å date en 01? eller blir det ulovlig? Han presser meg ikke til noe.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du selv snart er 15 år og at du er forelsket i en som er født i 99. Du lurer på om det er lov at dere er kjærester.

Det er ikke direkte ulovlig for deg å være sammen med en som er 2 år eldre enn deg, men det er slik at den seksuelle lavalderen i norge er 16år. Det vil si at noen som er 16 år eller eldre ikke har lov til å ha et seksuelt forhold til noen som er under 16 år. Det betyr likevel ikke at dere ikke kan være kjærester, men det at han ikke presser deg til noe er veldig viktig.

Dersom dere ønsker å være sammen er det altså ingen ting i veien for dette. Det er bare viktig at du vet hvor dine grenser går og at han vet hvordan han skal respektere disse grensene.

Håper dette var til hjelp!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser