Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg reise til Bulgaria som 17?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 17 år gammel jente som har en kjæreste som er fra Bulgaria. Jeg har veldig lyst til å reise med han ned dit, og jeg lurer på om det er mulig når han er over 18 (siden jeg er under). Vi må ta et stopp i Tyrkia også for å komme dit vi skal, og jeg lurer på om det også kan bli et problem siden jeg er norsk statsborger? Jeg lurer også på om jeg må ha underskrift fra begge foreldrene mine, for jeg har ikke kontakt med far. kan det også bli et problem? Tusen takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Foreldrene deres har ansvaret for dere så lenge dere er under 18 år og bor hjemme. Les artikkelen om barneloven som sier mer om dette.

Det er derfor en sak som dere må diskutere med deres foreldre og eventuelt komme til en løsning sammen. Det handler ikke bare om at de synes det er greit, men også at de har ansvar for dere.

De ulike reiseselskapene opererer med ulike regler knyttet til unge under 18 år, det gjør også hotellene. Og om du skal reise til Bulgaria/Tyrkia, krever det kanskje bytte av flyselskap.

Mange reiseselskaper krever også en bekreftelse fra foresatte ved en eventuell reise for passasjerer under 18. Men hvordan de vil at denne bekreftelsen skal presenteres, varierer igjen fra selskap til selskap. Det vil du ofte finne på nettsiden deres, eller ved å ringe eller sende e-post.

Håper svaret var til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser