Hopp til hovedinnholdet

Vil t apiercing.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en femten år gammel jente fra Telemark som har et stort ønske om å ta nesepiercing. Men jeg har noen spørsmål ang dette. -Hva er aldersgrensen for å dra alene? -Hva ligger prisen på? -Hvilke studioer finnes det i Telemark hvor jeg kan gå å ta, som er trygt og sikkert? -Er det mulig for meg å be om å få "ring" (smykke) med det samme jeg blir piercet, eller må jeg vente til piercingen har grodd ordentlig? Takk for svar på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke noe lovfestet aldersgrense på å ta taovering eller piercing. Men de fleste stuioene som gjør dette har en selvpålagt grense på 18 eller 16 år. Det er nok for å sikre seg mot ungdom som gjør dette uten å tenke seg om to ganger - og at det krever litt pleie og god hygiene for å passe på at man ikke får infeksjoner i stikksåret etterpå. Du må nok uansett regne med å ha tillaltese fra foreldrene dine hvis du er under 18 år. 

Vi har dessverre ikke noe oversikt over steder og priser, men offordrer deg til å snakke med foreldrene dine om dette. De kan eventuelt hjelpe deg med å finne et sted som er seriøst dersom du får lov til å ta piercing.

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Piercing

Piercing er ikke et nytt fenomen. Faktisk har denne formen for kroppsutsmykning vært vanlig siden oldtiden. I dag finnes fremdeles de som piercer seg for religiøse eller kulturelle grunner, men for ungdom i vesten er piercing først og fremst brukt som pynt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser