Hopp til hovedinnholdet

Er det 15- eller 18-årsgrense på The Pacific   

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har nå sett Serien band of brothers. Jeg så at det var en oppfølger. Men, det ser ut som den er 18. Men, på samleboksen med begge seriene sto det 15. Er 15 eller 18 aldersgrensen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt

Når det kommer til aldersgrenser på DVD eller lignende så er det distributøren, den som eier rettighetene til å selge filmen, som skal sette aldersgrensen. Derfor kan aldersgrensen variere fordi distributør har vurdert filmen ulikt. Det er heller ikke uvanlig at aldersgrensemerker fra andre land er synlige fordi den er importert. Filmen kan også ha blitt vurdert ved ulike tidspunkter og dermed fått en ulike aldersgrenser. Dette er særlig tilfellet med eldre filmer.

Dette spørsmålet er derfor vanskelig å svare på hvis ikke filmen er vist på kino i Norge. Alle filmer som skal vises på kino blir vurdert av Medietilsynet og skal fra juni 2015 ha denne aldersgrensen på DVD også. De aller fleste eldre filmer har også aldersgrensen som er gitt av Medietilsynet selv om distributør tidligere ikke var pliktig til å gjøre dette.

Jeg anbefaler deg å forholde deg til den aldersgrensen som står på coveret, eventuelt gjøre et søk i vår filmdatabase.

Vennlig hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersgrenser på film

Venninner på kino (colourbox.com)

I Norge er det Medietilsynet som bestemmer aldersgrenser på film som vises på kino. Hva er det som gjør at noen filmer får en høyere aldersgrense enn andre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser