Hopp til hovedinnholdet

Vil kjøpe skywalker men får ikke lov av mamma, men pappa dyntes det er helt greit, pappa er på jobb og nå er den på salg, hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Vil kjøpe skywalker men får ikke lov av mamma, men pappa dyntes det er helt greit, pappa er på jobb og nå er den på salg, hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det du beskriver er ikke ditt ansvar. Det er dine foreldre som har ansvaret for å være enig om hva du har lov til og ikke. Jeg lurer nesten på om dine foreldre bor fra hverandre. Uansett er det dårlig gjort at de ikke kan være enige. 

Vi vet ikke hva dine foreldre bør bestemme. Det kommer an på mange ting. Du bør snakke med dine foreldre om at situasjonen er vanskelig.

Familievernkontoret der du bor kan hjelpe dere som familie å snakke bedre sammen. De er eksperter på dette. Trenger du noen å snakke med for din egen del er helsesøster, sosiallærer eller helsestasjonen for ungdom gode streder å ta kontakt.

Håper dette kan hjelpe deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser