Hopp til hovedinnholdet

Styrketrening som 13-åring

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 13 år og lurer på noe. Jeg har begynt å løfte vekter får å trene. Men jeg har hørt at når du er så ung så må du passe på hva du gjør og får skadar og alt annet. Hvilke øvelser burde/burde ikke gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Det er viktig å forstå at styrketrening er kjempe god trening for å styrke kroppens muskulatur og skjelett så lenge treningen ikke utføres galt. Spesielt bør man ha et godt treningsgrunnlag før man øker motstanden veldig, og løfteteknikk må innlæres fra start av. Du trenger ikke benytte vektutstyr osv. nå i starten, og kan oppnå svært god effekt og grunntrening av å benytte egen kroppsvekt som motstand. Se eksempel på helkroppsprogram uten vekter her og her. Du kan også trene styrke som Thomas Alsgaard, som dette :)

Hvis du likevel ønsker å trene med vekter, så vil jeg anbefale deg å få veiledning i starten, slik at du vet du løfter korrekt. Det hjelper å se gode videoer osv, men det beste er å få noen som kan det, til å se på deg når du utfører øvelsene. Øvelsen markløft ville jeg ventet litt med, og øvelsen knebøy bør du begynne med uten særlig vekter. Du bør uansett ikke ha mer vekter på enn at du klarer minimum 8-10 repetisjoner i samme serie uten pauser. Du kan se video av trening med vekter her

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser