Hopp til hovedinnholdet

Hva er aldersgrensen på å kjøre Crazy Cart?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 13 og har lyst til å kjøpe noe som heter Crazy Cart (søk det opp om du ikke vet hva det er) og lurer på hva aldersgrensen er?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg har ikke klart å finne ut sikkert hva som er aldersgrensen for å kjøre en Crazy Cart. Jeg antar imidlertid at dette ikke kan regnes som en leketøy, fordi det har en maksimal hastighet på opptil 20 km/t. For å kunne regnes som leketøy kan kjøretøyet som utgangspunkt ikke ha en høyere maksimal hastighet enn 6 km/t.

Såkalte selvbalanserende kjøretøy, som Segway, har jo en aldersgrense på 16 år. Disse er imidlertid beregnet på å kjøre i trafikken, og ikke på bane eller lignende, slik som kanskje en Crazy Cart er.

For å kjøre ATV (firhjuling) med en maksimal hastighet over 6 km/t må du til sammenligning som utgangspunkt ha førerkort. Hvilken type førerkort som kreves avhenger blant annet av hvor tung ATV'en er. Du trenger likevel førerkort dersom du kjører på lukket bane eller annet avsperret område i regi av et motorsportforbund.

Et motorisert kjøretøy, med en såpass høy maksfart som en Crazy Cart, kan potensielt gjøre ganske stor skade ved uvettig bruk. Jeg regner med at det derfor ikke er fritt frem for barn i alle aldre å bruke en slik, og at det også er begrensninger i hvor den kan brukes.

Jeg anbefaler at du tar kontakt med statens vegvesen om dette. Kontaktinfo finner du på vegvesen.no (under "om oss" og "kontakt oss").

Med vennlig hilsen
Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser