Hopp til hovedinnholdet

Aldersgrense piercing

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som nettopp fylte 13 år og jeg har veldig lyst på piercing//hull?? i øret, jeg har allerede i øreflippen, men vil ha en ring liksom lengre opp i øret hvis du skjønner, det det er et lite bein. Men er det aldersgrense på det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er faktisk ingen lovfestet aldersgrense for å ta piercing og tatovering, men foreldrene dine bestemmer over deg så lenge du er under 18 år. De skal etter hvert som du bli eldre la deg få litt rom til å bestemme selv, men kan nekte deg dette dersom de mener det er uheldig for deg.

Du får ta en prat med foreldrene dine for å forklare dem hvor viktig dette er for deg og at du har tenkt nøye gjennom det. Men hvis de ikke vil at du skal gjøre det, må du mao. vente til du blir 18 år og myndig. Uansett er det få steder som gjør dette på 14-åringer. Selv om det som sagt ikke er noen lovfestet aldersgrense på å ta piercing, har de fleste studioene en selvpålagt aldersgrense på 16 eller 18 år.

 

Hilsen redaksjonen, ung.no

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Piercing

Piercing er ikke et nytt fenomen. Faktisk har denne formen for kroppsutsmykning vært vanlig siden oldtiden. I dag finnes fremdeles de som piercer seg for religiøse eller kulturelle grunner, men for ungdom i vesten er piercing først og fremst brukt som pynt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser