Hopp til hovedinnholdet

Hva er aldersgrensen for å drikke alkohol?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei må først bare si at eg blir 16 i januar... Men no som eg og venninne mine e 15 så har jo vi låv å dra på byddefester hvor de undgdommene dær drikker. Og nå før ikkje så lenge sia va eg og ei venninna hvor noen i fra klassen min drakk altså det va folk det i fra 15 og opp til 18 år som drakk og eg har altid fått vite at aldersgrensa for drikking e 18 år men søskenbarnet mitt som akkurat ble 18 hun har drukket og vært på fester siden hun var 16-17 år så eg lure på e aldersgrensa 18 eller e det for noen spesiell type alkohol og får å kjøpe som er aldersgrense 18? Eller er det at når eg e 16-17 så må eg typ ha fått lov av foreldrene mine å drikke før jeg er 18 år?? Ikkje skikker på om du forstår heilt ka eg meline men klare ikkje forklare på noen bedre måte... takk på forhånd

SVAR

Besvart 06.11.2016 19:38:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Aldersgrenser og alkohol

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere, selge, eller gi alkohol til personer under 18 år.

 

Les mer
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

- Har fest der mindreårige drikker alkohol

Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?

 

Les mer
attach_file

- Drikker alkohol uten å være 18 år

Jeg drikker ofte på fest og sånt, men er jo ikke over 18. Kan jeg få noen straff for det egentlig? Hva skjer hvis politiet ser meg?

 

Les mer
account_circle