Hopp til hovedinnholdet

Er aldersforskjellen for stor?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei. jeg er J14 og blir 15 om 2 mnd (går i 10.kl) og tror jeg er forelska i en gutt som blir 20 (97`er) til sommeren. Vi har kjent hverandre ganske lenge fordi vi har vokst opp i samme menighet og har mange felles venner som vi er glade i begge to. Det føles som om vi flørter litt hele tiden, men er usikker på om det er flørting han holder på med eller om det bare er sånn han er med jenter. I den tiden jeg har begynt å liksom "bli venn" med han (sommer 2014), har han hatt to kjærester og forholdene varte ikke lenge. De er også 2 år eldre enn meg. Det virker som om han liker meg, og jeg har snakket med to av venninnene mine om han, og de er enige. Så jeg lurer altså på om det hadde fungert mellom oss eller om det hadde vært rart?, siden han har vært sammen med to jenter allerede på to år og jeg tror ikke det gikk så bra. Er aldersforskjellen for stor mellom oss?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg må nok desverre si at aldersforskjellen er litt stor. Han er sikkert veldig hyggelig mot deg, og det kan være at han har et godt øye til deg, men jeg tror aldersforskjellen er litt for stor. Jeg synes du skal snakke med foreldrene dine eller helsesøster om dette. Det er alltid godt å snakke med noen, og de kan kanskje ha noen gode råd! :-) 

Selv om han er veldig hyggelig, og venninnene dine sier at de tror at han liker deg, så tror jeg det er viktig å huske på at han er en del eldre enn det. Under er noen lenker som jeg håper kan være til hjelp! 

 

Lykke til!

 

 

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser