Hopp til hovedinnholdet

Jeg så en film for noen år siden, men sliter med ettervirkninger som redsel..

Annet 16 år
 

Spørsmål

Hvorfor tåler ikke alle skrekkfilmer og hvorfor kan en skummel film påvirke meg 3 - 4 år i ettertid? Den skumle filmen jeg så har gjort meg mer mørkredd enn hva jeg ville vært hvis jeg ikke hadde sett den, fått et par mareritt og hver gang jeg hører noen snakke om filmen får jeg frysninger, men ellers har ikke den påvirket meg mer. Jeg har aldri likt skumle filmer, men jeg visste ikke på forhånd at filmen var skummel da jeg så den. Det var 11 års aldergrense på den og da jeg så den var jeg ca 13 år. Siden det sto at det var en sci-fi film og det ikke sto horror på den i tillegg til den latterlige lave aldersgrensen trodde jeg at filmen ikke var nifs i det hele tatt. Filmen jeg så heter "Gravity".

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at dette er vanskelig! Mennesker reagerer ulikt på ulike ting, og det er ikke så rart at du er redd. Slik tror jeg mange har det! Ta gjerne en prat med foreldrene dine om det, eventuelt en voksen person på skolen. 

Det er best å bare snakke ut om det så fort som mulig, for da blir det nok lettere å takle. Dersom du venter, vil nok følelsene bare bli større! Ta en kikk på linkene, så ønsker jeg deg lykke til!

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersgrenser på film

Venninner på kino (colourbox.com)

I Norge er det Medietilsynet som bestemmer aldersgrenser på film som vises på kino. Hva er det som gjør at noen filmer får en høyere aldersgrense enn andre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser