Hopp til hovedinnholdet

Operasjon av nesen

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14år Jeg lurer på om det er mulig å gjøre om på nesa si, jeg får masse komentarer på at min er for stor og feit. Jeg liker den ikke selv og dette gjør at selvtilitten min er veldig dårlig. Jeg vil bare se mer normal ut. Så jeg jeg lurer på hva aldergrensa er og hvor mye det koster? Og må man ha med en forelder? Takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente på 14 år.

Takk for at du skriver til ung.no om dette.

Du forteller at du er misfornøyd med nesen din. Du liker den ikke selv, du får kommentarer på hvordan den ser ut og du føler at dette gjør noe med selvtilliten din. 

Det er 18 års aldersgrense for plastiske operasjoner i Norge og når du er over 18 år så må ikke foreldrene være med, da er det opp til deg. Slike operasjoner er veldig dyre og det er også smertefullt etterpå.

Jeg vil råde deg til å ta en tur til helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom for en prat. Da tenker jeg spesielt på at du får kommentarer på nesen din og at du derfor får dårlig selvtillit. Det er ikke greit at noen kommenterer utseendet til en annen på en negativ måte og det synes jeg du skal fortelle. I tillegg kan helsesøster hjelpe deg slik at du klarer å akseptere deg som du er i og med at du ikke kan gjøre noe med nesen din på flere år enda.

Håper dette var til hjelp for deg og lykke til.

Hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser