Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om det er vanlig og oppsøke litt som folk på min alder syns er ekle ting. Er det vanlig, eller? Men er det noe jeg kan gjøre med i såfall?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på om det er vanlig og oppsøke litt som folk på min alder syns er ekle ting. Er det vanlig, eller? Men er det noe jeg kan gjøre med i såfall?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke sikker at du er så alene om dette som du selv tror. De fleste på din alder er nysgjerrige og søkende etter å lære og utvikle seg. Det betyr at man kan søke etter ulike utfordringer og interesser, som gjør at man kanskje ikke alltid føler seg helt som alle andre.
Så er spørsmålet om man alltid må være som "alle de andre", og hva som er normalt. Det meste er normalt. Det er viktig å våge og være seg selv. Være nysgjerrig, søkende, finne svar på det man lurer på, utvikle seg og ikke være redd for å vær deg selv. Det kan være utfordrende når andre ikke liker eller har interesse av det sammen som deg.
Det du skal kjenne på er hvor dine grenser går, og at du ikke gjøre noe som setter deg i noen form for fare eller gjør noe med deg som kan gi deg problemer på sikt.

Nå vet jeg ikke hva du mener med å oppsøke det andre synes er ekle ting.
Kanskje er det så enkelt som at du søker etter porno på nettet. Noe de fleste unge på din aldre gjør, og som dermed ikke er så uvanlig som du tror.
Kanskje er det du lurer på her noe du kan snakke med en du har tillit om? En som kan svar deg mer direkte på det du føler ikke er helt "normalt", og hjelpe deg med å forstår hva som drar deg mot det du føler er ekkelt?
Det kan også hende at det ikke er så uvanlig eller ekkelt som du vil ha det til. Men noe mange unge gjøre eller dras mot.

Det du kan gjøre dersom du trenger å snakke med en voksen anonymt, er å ringe til Kors på halsen. Der kan du snakke om alt, og du vil få gode råd.

Du kan også snakke med helsesøster på skolen din dersom du føler du trenger å få snakket om dette med en voksen.
Eller du kan skrive til ung.no igjen, og forklare mer hva du legger i dette, slik at du kan få et mer konkret svar.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser