Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst til å jobbe frivillig, men er bare 15 år. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei eg vetkje om dette e rett kategori men fer prøva. Eg e ein 15 år gammal jenta som he veldi lyst t å bruga sommaren på frivillig arbeid helst i utlande. Eg he alti jobba og e veldig selvstendig og klare å ta vare på meg sjøl. Eg e ikje redd får og ta eit Tag å eg finne det og hjelpa andre veldi givende . D einaste probleme e at eg ikje finne et ste p jobba sia de fleste stean må man vêr 16 18 elle 20 ell 25 så eg lurte på om dokke konne hjelpe meg å finna ekko ste?:) desse pris på svar:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har lyst til å bruke sommeren på å jobbe frivillig. Når det gjelder frivillig arbeid i utlandet, har som du sier de fleste organisasjoner aldersgrense 16 eller 18 år. Det betyr jo at du har muligheten allerede neste år. Du kan lese mer om ulike organisasjoner du kan reise gjennom i denne artikkelen hos Unginfo. 

I Norge finnes det også mange muligheter for frivillig arbeid. En del steder har 18- års aldersgrense, men ikke alle. Du kan for eksempel se på denne oversikten over frivillighetssentraler og se om det finnes en frivillighetssentral i nærheten av deg. Ta kontakt med dem og hør om det er noe du kan bistå med. Du kan også ta en titt på frivillig.no, og se om du finner noe der som er aktuelt. 

Ellers finnes det også ungdomsorganisasjoner der du kan engasjere deg. Ta en titt på artikkelen som ligger vedlagt og sjekk om noen av disse har lokallag i nærheten av der du bor. 

Ønsker deg masse lykke til. Hold på det gode engasjementet ditt!

Hilsen redaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser