Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurte om der finnes en aldersgrense for hvor gammel kjæresten min kan være?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Heisann, Jeg lurte om der er noen aldersgrenser om hvem jeg har lov til å være kjæreste med? Jeg er snart 14 år og jeg liker ikke Jenter som er under 15år, Jeg vet ikke hva det er men jeg får ingen følelser for Jenter jeg vet er eks. 12-14år. Så jeg lurte om der finnes en aldersgrense for hvor gammel kjæresten min kan være? Er det noe Forledrene mine bestemmer? Jeg har tenkt på dette lenge. Og hvis jeg blir forelskede i en på eks, 16-17år kan jeg få bot eller få noen straff? Jeg er redd for å snakke med Moren min om dette, (Da jeg har ingen kontakt med faren min. Foreldrene mine er skilt og faren bor i et annet land) Og hvis det er lov å få en kjæreste som er 16-17 år når jeg er snart 14, og jeg er redd at folk kanskje stirrer eller sier til henne hun er pedo eller noget hvis vi kanskje kysser. Jeg tenker ikke å ha noen form for "Sexual Releationship" før begge er 16år+ -Veldig nervøs gutt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for ditt spørsmål, så fint at du spør.

Det er ingen aldersgrense for kjærester. Som du er inne på er det aldersgrense når det gjelder sex med en mindreårig.

Du kan være kjæreste med, og kysse ei som er eldre enn deg. Hvis foreldrene vurderer at den unge ikke har godt av å være kjæreste med en som er mye eldre, kan de forsøke å forhindre forholdet.
Å ikke ha godt av det kan være at en for eksempel begynner å drikke, være sent ute, eller gjør andre ting en ikke er voksen nok til å gjøre.

To-tre år aldersforskjell er som regel helt greit.

Du kan godt snakke med helsesøster på skolen, om du ønsker å snakke med noen om dette. Hun kan være en god samtalepartner og støttespiller.

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser