Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig om en gutt på 21 år, som har vært student på skolen min ønsker å treffe meg utenom skolen når jeg er 15 år gammel? 

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg er en 15 år gammel jente. En student på 21 år som var på skolen min, har begynt å snakke med meg. Han er veldig tydlelig på at han liker meg, jeg besøkte han en kveld. Vi gjorde ikke noe seksuelt. Han har veldig lyst til å møte meg igjen, men jeg er veldig usikker. Ikke bare på alderen, men også på om jeg kan stole på han. Jeg tror egentlig ikke at jeg liker han. Så mitt spørsmål er dette ulovlig og hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år:)

Takk for at du skriver til oss i Ung.no.

Etter å ha lest det du skriver forstår jeg at du er usikker på om du bør avtale nye treff med denne gutten som har vært student på skolen din. Videre lurer du på om det er ulovlig om dere treffer hverandre. Det er bra at du spør noen voksne når du synes at dette er vanskelige vurderinger. 

I utgangspunktet er det ikke ulovlig at du treffer en gutt som er 21 år, så lenge dere ikke har seksuell omgang og du treffer han fordi du selv ønsker det. Og ikke føler deg presset til å treffe han. 

Det er litt uklart for meg om han har vært utplassert i praksis på skolen din i forbindelse med utdanningen sin. Om det er tilfellet, er det regler/lover som tilsier at det vil være ulovlig for han å innlede et vennskap til deg, når du er elev ved skolen. Dette fordi han er voksen og du pr definisjon er et barn. Husk at du uansett ikke har gjort noe galt selv om du har truffet han. Han er voksen og har det fulle ansvaret i denne situasjonen. 

6 års aldersforskjell er ganske mye i den alderen du er nå. Det vil være stor forskjell i hvor mentalt moden dere er, hvilke interesser dere har og hvem dere omgås i fritiden. Noe som gjør at dere mest sannsynlig vil ha ulike forventinger til hverandre i et vennskap også. Kanksje det er nettopp dette du har kjent på når du møtte han? 

Du skriver at du usikker på om du kan stole på han. Videre skriver du at du ikke vet om du liker han. Noen ganger kan unge jenter og gutter bli ledet inn i ting og relasjoner som de i utgangspunktet ikke er moden for.

Basert på hvordan du beskriver dine egne følelser i denne situasjonen, vil jeg anbefale deg å ikke møte denne gutten flere ganger. Jeg vil heller anbefale deg å bruke tid sammen med venner du stoler på og som er i samme alder.

Vær ærlig med han, si gjerne at du ikke ønsker å innlede et vennskap med han fordi han er så mye eldre enn deg.

Jeg håper at svaret mitt var til hjelp for deg. Lykke til videre.

Med vennlig hilsen helsesøster, Ung.no 

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser