Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om det er lovlig å bli sugd når man er under den seksuelle lavalderen.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 14 år som lurer på om det er lovlig å bli sugd når man er under den seksuelle lavalderen. Jeg og partneren min har tenkt på å gjøre det, men vi vil ikke gjøre det før vi vet om det er lov eller ikke

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 14 år

Du er 14 år og spør om det er det er lovlig å bli sugd når man er under den seksuelle lavalderen. Du sier ikke noe om hvor gammel partneren din er.

I Norge har vi en seksuell lavalder på 16 år. Den er til for å beskytte barn og unge mot seksuelle overgrep fra voksne. Og også beskytte barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk. I loven omtales "seksuell omgang" og det inkluderer også suging. 

Når to jevnaldrende har frivillig sex er det vanligvis en privatsak som ingen andre har noe med, og det vil ikke få strafferettslige følger.

I utgangspunktet er det ingen aldersgrense på å utforske seksualitet med en annen når begge er på samme alder og begge vil det man gjør. Men hvis det er stor forskjell i alder og/eller modningsnivå er det ikke lov. Det er den som er over seksuelle lavalder som har ansvaret. 

Du skriver at at dere har tenkt å gjøre det, men vil vite om det er lov eller ikke. Det viser at dere er reflektert og tar ansvar. Hvis det er slik som jeg har skrevet at dere er lik i alder og begge vil det, er det ikke ulovlig.

Håper dette var svar på spørsmålet ditt. 

 

 

 

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser