Hopp til hovedinnholdet

Jeg er lei og vil bare ligge i sengen. Er stresset for skole og mine foreldre vil ikke lenger være kjærester. Kan alt henge sammen

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg har i det siste følt meg veldig nedenfor. Dette har ledet til f.eks mindre matlyst og jeg vil bare ligge i senga hele tiden. Jeg har blitt veldig stresset av ting som skole. Jeg har hatt en følelse av at det er noe som hamrer inni meg (vannseklig å forklare). Jeg bare lurte på om dette kan være depresjon? fordi jeg føler meg trist, men på en ganske annerledes måte enn det jeg normalt har det når jeg bare er lei meg. Foreldrene mine har også nylig bestemt seg for å ikke være kjærester lenger, men de er gode venner. kan det ha noe med saken å gjøre? takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Det du beskriver kan være tegn på at du sliter med en depresjon.
Tegn på depresjon hos barn og unge.
Trist eller irritabelt det meste av dagen, eller nesten hver dag Mistet interessen for aktiviteter du likte før. Vekttap og mindre matlyst. Sover for mye eller for lite. Er energiløs. Er rastløs eller svak. Klandrer deg selv for ting som går galt. Føler deg verdiløs eller har skyldfølelse uten grunn. Mangler konsentrasjon eller har vanskeligheter med å ta avgjørelser. Dårligere karakterer på skolen. Tenker eller snakker mye om døden. 
For å få diagnosen deprimert må du ha minst fire av tegnene som er listet opp.Du beskriver to,mindre matlyst og at du vil ligge i sengen. Du beskriver stress i forhold til skolen. 
Når du forteller at foreldrene dine ikke skal være kjærester lenger tenker jeg at det må føles utrygt. Det blir en annen situasjon for deg. Er det ok å snakke med foreldrene dine om hvordan du føler og tenker eller har du lettere for å skrive brev til de begge to? Kanskje de kan forklare hvordan de har tenkt å løse endringene i livet  til dere alle sammen. Det blir ofte tryggere når en får vite hvordan de voksne tenker seg at de vil ha det. Bor foreldrene dine sammen har du rett til å bli hørt i forhold til hvem du vil bo med. Når du har fått forklaringer og vet mer tror jeg hamringen inne i deg vil bli mindre.  
 Jeg har lagt med to artikler jeg vil anbefale deg å ta en titt på.  Lykke til.
Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser