Hopp til hovedinnholdet

Hvor gammel må man være for å begynne med p-piller ved mye menstruasjon? Jeg blør mye og uregelmessig og tør ikke spørre moren min.  

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hvor gammel må man være for å begynne med p-piller ved mye menstruasjon? Jeg har ikke så godt forhold til morgen min og tør ikke å gå å spørre henne om ting! Hva skal jeg gjøre? Jeg tør for eksempel ikke å spørre om hun kan kjøpe mere bind, ansikt til ansikt da sår jeg heller henne på SMS, når vi ikke er sammen! Jeg blør mye og uregelmessig og jeg har lest opp at da burde man gå til legen, men jeg tørr ikke si det til moren min, hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er ikke noen aldersgrense for når man kan starte å bruke p-piller. Jenter som har bruk for prevensjon kan starte i din alder. Uregelmessig mens er ganske vanlig de første årene man har mensen og mange kan blø ganske mye. For de fleste går det seg litt til ettersom kroppen modnes og man blir eldre. 

Det er ikke alltid så lett å snakke med sine nærmeste om slike intime ting. Du kan bruke helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom. De kan hjelpe deg å vurdere om du har så kraftig og uregelmessig mens at p-piller er et alternativ. Lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din kan skrive ut resept på p-piller. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Ingen aldersgrense på prevensjon

Kondomer (colourbox.com)

Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Er du seksuelt aktiv, har du rett til trygg prevensjon. Men hva med foreldrene? Skal de informeres?

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser