Hopp til hovedinnholdet

Jeg ser for meg ting og er redd etter å ha spilt Slenderman. Hva kan jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har nettopp spilt et skummelt spill der slender man var med og hver gang jeg lukker øynene er det som om han står der! Eller når jeg får ute alene i skogen eller med en venn.. så tror jeg alltid at det er noe bak meg! Men jeg vil få en stopper på disse synene eller overtroen ! Men jeg får det ikke til! Jeg sitter jo nesten til klokka er 02:00!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er veldig bra at du tar kontakt når du er usikker på hva du skal gjøre.

Det er veldig vanlig at man har en slik opplevelse når man har spilt spill eller sett på filmer som er skremmende eller skumle. Det er som regel noe som går over av seg selv, men man bør snakke med andre om det for å føle seg tryggere i hverdagen.

Så mitt tips er at du snakker med foreldrene dine om dette, da de sikkert også har hatt noe lignende erfaringer fra da de var barn og kan være med å få deg til føle deg tryggere. Hvis du ikke føler at du kan snakke med dem om dette, så kan du snakke med venner, søsken eller andre som du stoler på. Det er veldig vanlig å ha noen slike opplevelser i løpet av barndommen, så det er ikke noe som er rart eller unaturlig.

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser