Hopp til hovedinnholdet

Er drittlei mensen, og lurer på når jeg kan begynne med p-piller?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 13 år, og blir 14 til høsten. Som de aller fleste, er jeg dritt lei mensen. Og jeg lurer på når jeg kan begynne på p-piller, og hvilke bivirkninger de har? Blir man tynnere, eller kraftigere av det for.eks?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no.

Det er trist å høre at du allerede er lei av mensen når du bare er 13 år, for den blir du nok å ha i mange, mange år fremover. Mensen forteller deg også at du er frisk og rask, og at du nå kan få barn.

Det er ingen aldergrense for å få p-piller, men er du under 16 år må lege skrive ut resept til deg. 

Det er ikke anbefalt å starte med p-piller fordi en ei lei av å ha mensen. P-piller er et legemiddel og det mest vanlige er å starte med det når en får kjæreste og ikke ønsker å bli gravid.

Noen jenter er også svært plaget med store smerter ved mensen, eller har store blødninger. Da kan p-piller være til god hjelp for å få mindre blødninger og smerter.

Bivirkninger du kan oppleve ved bruk av p-piller kan være: hodepine, ømme bryster, tørrhet i skjeden, økt utflod, kvalme, humørsvingninger, depresjon, hudforandringer og tap av sexlyst.

Her kan du lese mer om p-piller.

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ingen aldersgrense på prevensjon

Kondomer (colourbox.com)

Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Er du seksuelt aktiv, har du rett til trygg prevensjon. Men hva med foreldrene? Skal de informeres?

Les mer

Hurra for mensen!

Jente holder seg på magen (colourbox.com)

Har du noen ganger tenkt over de positive sidene ved mensen? Kanskje denne artikkelen vil gi deg et nytt syn på "tante rød".

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser